За поширення фейків та маніпуляції щодо ЗСУ і наших воїнів – кримінальна відповідальність

Суспільство
За поширення фейків та маніпуляції щодо ЗСУ і наших воїнів – кримінальна відповідальність

Триває робота правоохоронних органів щодо викриття осіб, які поширюють фейки та маніпуляції щодо Збройних Сил та наших воїнів.

Так, напередодні Службою безпеки України та Національною поліцією затримано 19 осіб, які вели телеграм-канали, де повідомляли про пересування груп оповіщення ТЦК та закликали не ставати до лав сил оборони.

https://ssu.gov.ua/…/sbu-ta-natspolitsiia-vykryly-19…

Також фігуранти знімали провокативні стріми та поширювали фейкові повідомлення про українських військових, зокрема представників ТЦК.

На підставі отриманих доказів пʼятьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі планується повідомити про підозру іншим фігурантам. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі, повідомили у Службі безпеки України.

Закликаємо громадян, медіа всіх форм власності та приналежності, інтернет-блогерів – послуговуватись виключно офіційною та перевіреною інформацією. Щоб не стати черговою жертвою маніпуляцій осіб, які працюють в інтересах ворога, наголошують у Тернопільському ОТЦК та СП.

Залишити відповідь