Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи 2024 року

Події України

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх отримала звання найкращої легкоатлетки 2024 року у Європі. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві молоді та спорту України.

Цю нагороду від European Athletics вона отримала під час церемонії Golden Tracks, що відбулася у Скоп’є, Північна Македонія.

У 2024 році Ярослава побила світовий рекорд у стрибках у висоту, стала олімпійською чемпіонкою та чемпіонкою Європи, віцечемпіонкою світу у приміщенні й втретє поспіль перемогла у фіналі «Діамантової ліги».

Першу нагороду від Європейської легкої атлетики, у номінації «Зірка, яка сходить», Ярослава Магучіх отримала у 2019 році.

«Для мене, як і для кожної українки чи українця кожна перемога важлива, бо це можливість показати, що ми боремося. Й продовжуємо це робити на всіх полях. Нарешті у мене є і нагорода найкращої атлетки року в Європі. Вона – для всіх українців», – зазначила стрибунка у промові під час церемонії нагородження.

Найкращим легкоатлетом року став шведський стрибун з жердиною Арманд Дуплантіс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook/Ярослава Магучіх 

Залишити відповідь