Родичі мого чоловіка вирішили за мене, що мені робити з спадком. Вони наполягають на тому, щоб я продала земельну ділянку, там місце хороше, можна буде виручити непогану суму, а гроші вкласти в ремонт будинку, в якому ми живемо, тобто – мої гроші в їхній будинок

Життя

Мені 34 роки, у мене зараз є п’ятирічний син, живемо ми з чоловіком у власному будинку його батьків. Будинок доволі великий, але без ремонту, щоб привести дім в порядок потрібна ще чимала сума грошей.

У свекрів крім мого чоловіка є ще дві доньки, проте вони завжди повторюють, що будинок належатиме їхньому синові, тобто моєму чоловіку. Щоправда, відповідні документи оформляти не поспішають, та ми не робимо з цього проблеми – поки живемо, а далі видно буде.

Нещодавно не стало мого батька і я неочікувано для всіх, і в першу чергу для себе, отримала спадок – батькову однокімнатну квартиру і земельну ділянку за містом, 15 сотих. Батько з нами ніколи не жив, мене виховувала мама, тому отримати від нього такий щедрий подарунок я не сподівалася, адже він весь цей час не спілкувався зі мною.

Матері моєї давно не стало, інших дітей у мого батька не було, тому найближчою його родичкою виявилася я, а відтак і спадок ділити ні з ким. Проте проблема виникла з іншого боку – родичі мого чоловіка вирішили за мене, що мені робити з спадком. Вони наполягають на тому, щоб я продала земельну ділянку, там місце хороше, можна буде виручити непогану суму, а гроші вкласти в ремонт будинку, в якому ми живемо, тобто – мої гроші в їхній будинок.

Свекруха каже, що ми будуватися і так не будемо, адже цей дім рано чи пізно дістанеться моєму чоловікові, а будинку ремонт дорогий потрібен, так що тут і думати нема про що.

Але думати я маю над чим. Справа в тому, що крім нашого сина, у мого чоловіка є ще син від першого шлюбу і дочка, яка народилася не в шлюбі, але чоловік її визнав. Тобто, на цей будинок є багато спадкоємців, то чому я маю вкладатися в нього.

Я вирішила, що якщо я нічого продавати не буду, то все залишиться в спадок лише нашому сину, і як на мене, це дуже справедливо. Та родичі мого чоловіка зі мною не погоджуються, вони переконані, що якщо я тут живу, то маю вкладатися. Але є різниця – вкладатися в своє, чи вкладатися в чуже. В чоловіка є ще двоє дітей, і дві сестри, хто може гарантувати, що хтось з них не захоче в майбутньому претендувати на цей дім.

Одним словом, наколотилося такого, що вже важко розібратися. Не знаю, що мені робити, розумію, що якщо послухаю свекруху, то швидше за все все втрачу, а якщо не послухаю, то життя мені в їхньому домі не буде. То як мені правильно вчинити?

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

Залишити відповідь