Колишній очільник Міноборони Британії закликав допомогти Україні виграти війну

Політика, Світ

Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс закликав країну та союзників допомогти Україні в боротьбі з росією, оскільки інакше Китай отримає сигнал до нападу на Тайвань, що призведе до глобальних наслідків.

У колонці для The Sunday Times Шаппс підкреслив, що Китай ясно висловлював свої наміри щодо возз’єднання з Тайванем. Він зазначив, що, незважаючи на наявність великої кількості інформації, світ не усвідомлює важливість цієї потенційної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Шаппс вважає, що якщо світ проігнорує конфлікт на Тайвані, це може призвести до глибокої глобальної рецесії, яка коштуватиме трильйони доларів і зруйнує багато економічних секторів. Він порівняв можливі втрати з фінансовими наслідками COVID-19 та війни в Україні.

За його словами, владімір путін сподівався швидко захопити Київ, проте українці не дозволили цього зробити. Шаппс охарактеризував війну росії проти України як екзистенційний тест для Заходу.

Він вважає, що якщо путін здобуде перемогу, це стане сигналом для інших авторитарних держав, що вони можуть домогтися успіху. Шаппс закликав до активних дій, наголошуючи, що дозволити використання західної зброї, навіть по цілях у росії, обійдеться значно дешевше, ніж наслідки перемоги путіна.Він також закликав уряд Великої Британії подвоїти оборонну підтримку Україні, незважаючи на витрати на поповнення запасів боєприпасів, і закликав інші країни НАТО слідувати цьому прикладу.

Раніше ми писали, що Велика Британія виділяє додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 156 мільйонів доларів) на фінансування  Коаліції морських сил.

Також нагадаємо, що Міністерка юстиції Великої Британії Шабана Махмуд розробляє план розширення громадських покарань як альтернативи для в’язниць. Він полягає в тому, щоб злочинці замість справжніх тюрем перебували в віртуальних – так званих в’язницях за межами в’язниці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь