Північна Корея де-факто вступила у війну проти України, — Єрмак

Події України


Він зазначив, що поки не може сказати, про яку кількість північнокорейських військ в Україні йдеться.

Північнокорейські солдати вже в Росії і найближчими днями почнуть бойові дії проти українських військ. Це свідчить про те, що КНДР повноцінно бере участь у війні з Україною, заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю італійському виданню Corriere Della Sera.

Він зазначив, що поки що не може сказати, про яку кількість людей ідеться і чи справді північнокорейські частини можуть змінити перебіг війни, треба дочекатися детальнішої інформації. Однак північнокорейські військові, за словами Єрмака, «повністю змінюють політичний сценарій і сенс війни, спричиненої російською агресією».

«Де-факто ми можемо сказати, що Північна Корея бере участь у цьому конфлікті. Де-юре офіційного оголошення війни з боку Пхеньяна не було, але де-факто вони долучилися до військової агресії проти нашої країни — конфлікту, який триває вже десятиліття», — зазначив Єрмак.

Він також підкреслив, що недостатньо просто припинити бойові дії, потрібно запобігти наступній агресії, інакше в зоні ризику опиняться країни Балтії та Балкани.

Відповідаючи на запитання про можливість звернутися до НАТО з проханням про направлення військ, Єрмак наголосив, що українці «воюють самі, звісно, за допомогою наших партнерів, але самі по собі», і роблять це досить ефективно.

Водночас, зазначив він, Україна потребує достатньої кількості зброї та фінансової підтримки, адже тільки сильна і забезпечена у військовому плані Україна буде готова до серйозних переговорів із Росією.



Джерело

Залишити відповідь