Україна повинна вести перемовини щодо відстрочки у сплаті вуглецевого податку ЄС

Політика

Європейський Союз запроваджує екологічний податок СВАМ, який, хоча й декларується як механізм захисту довкілля, насправді є інструментом торгових війн, що має на меті захистити європейський ринок від дешевшої продукції.

Це стверджує Світлана Михайловська, заступник директора Європейської бізнес асоціації (EBA), зазначаючи, що Україні необхідно відстоювати свої інтереси та домагатися відстрочки сплати цього податку.

Михайловська підкреслює, що питання СВАМ обговорюються не лише в Україні, а й в інших країнах. Вона навела вислів Джозефа Стігліца, який вказує на те, що СВАМ не сприяє кліматичним цілям, а, навпаки, розпалює торгові війни. Вона вважає, що європейські політики намагаються врівноважити конкурентну ситуацію за допомогою таких заходів.

На думку Михайловської, бізнес-спільноти ЄС, включаючи українські компанії, повинні обговорювати продовження перехідних періодів та додаткове фінансування для захисту власної промисловості. Вона підкреслила, що перемовини, які ведуться, обмежені як обсягом фінансування, яке ЄС може надати Україні, так і термінами впровадження нових стандартів.

Раніше ми писали, що у п’ятницю, 25 жовтня віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк.Також нагадаємо, що пенсійних виплат прокурорам і іншим посадовцям перевірять правоохоронці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь