За два дні енергетики повернули світло майже 14 тисячам сімей після ворожих атак, – ДТЕК

Політика

За два дні енергетики ДТЕК повернули світло майже 14 тисячам родин у Донецькій та Дніпропетровській областях. Споживачі були без електрики через обстріли.

Про це повідомляє ДТЕК.

Останні дві доби тривали ворожі удари по Дніпропетровщині, що викликало низку пошкоджень мереж та обладнання.

Енергетикам вдалося повернути світло в 11 тисяч домівок місцевих жителів, що знеструмлювалися через ворожі обстріли.

Водночас Донеччина продовжує залишатися регіоном найбільш активних бойових дій. Там постійні ворожі обстріли руйнують мирні населені пункти та мережі та енергообладнання.Попри важку безпекову ситуацію, за дві доби енергетикам вдалося відновити електрику в домівках майже 3 тисяч родин прифронтового регіону.

В деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, енергетики ДТЕК повертали світло вже десятки разів та продовжують це робити попри небезпеку та обстріли.

Сьогодні, 27 жовтня, російські загарбники завдали авіаційний удар по енергетичним об’єктам критичної інфраструктури Роменського району на Сумщині. Крім того, інфраструктуру атакували БпЛА типу “Шахед”.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 27 жовтня, російські загарбники атакували Україну 80 ударними БПЛА типу “Шахед” та безпілотниками невстановленого типу. Повітряні сили ЗСУ змогли знищити 41 ворожий дрон, ще 32 локаційно втрачені, один полетів у напрямку Білорусі.

У Київській області внаслідок атаки рф в ніч на 27 жовтня та падіння уламків дронів виникли пошкодження будинку та авто. На місці спалахнула пожежа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь