Радбез ООН терміново збереться через удари Ізраїлю по Ірану

Політика, Світ

У понеділок, 28 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе позачергове засідання на вимогу Ірану. Планується обговорення нещодавніх ізраїльських авіаударів по території країни.

Про це повідомила агенція IRNA.

“РБ ООН збереться у понеділок після ударів Ізраїлю по Ірану”, – йдеться у повідомленні.

В листах до генерального секретаря ООН та голови Ради Безпеки міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі закликав світову організацію зайняти рішучу позицію щодо наслідків безперервної та систематичної агресії Ізраїлю та “засудити дії режиму, надіславши повідомлення міжнародній спільноті, що такі кричущі порушення не залишаться без відповіді”.

Він також закликав ООН, включаючи Раду Безпеки з її 15 членами, засудити “напади сіоністського режиму на Іран”.Напередодні прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль завдав сильного удару по протиповітряній обороні Ірану. У країні похитнулася її здатність виробляти ракети.

Раніше президент США Джо Байден закликав прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу підготувати удар, який би став відповіддю Ірану та стримав майбутні атаки на Ізраїль.

А міністерство закордонних справ Франції узяло до відома ізраїльські удари по Ірану та закликало обидві країни утриматись від дій, здатних погіршити контекст «крайньої напруженості» в регіоні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь