Війська КНДР на фронт переправляють у вантажівках з цивільними номерами

Політика

Нещодавно стало відомо, що війська Північної Кореї можуть бути задіяні у війні проти України. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, росіяни доставляють найманців із КНДР на фронт цивільними вантажівками.

Зокрема, 27 жовтня 2024 року російські поліцейські затримали на трасі Курськ-Воронєж вантажівку КамАЗ із цивільними номерами, яка перевозила північнокорейських військових.

Виявилося, що у водія, який транспортував підкріплення з КНДР, не було бойового розпорядження. У перехопленій розмові офіцери 810-ї окремої бригади морської піхоти росії обговорювали відсутність необхідних документів у водія та спроби з’ясувати, чи перебуває вантажівка на їхньому балансі.
Раніше ми писали, що президент України дорікнув Заходу у створенні умов, коли до Європи прийшли з війною війська КНДР.Також нагадаємо, що кілька тисяч північнокорейських військових вже прибули до Курської області для участі у війні росії проти України, але ще не вступили у бій. До 28 жовтня очікується прибуття 5000 членів елітних підрозділів армії КНДР.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь