Гроші Марія заробляла на новий будинок, але вона твердо вирішила, що він буде її, а не свекрухи, тому всі зароблені євро складала на купку, додому нічого не висилала. Першою забила на сполох свекруха – мовляв, поїхала, а грошей нема. Потім і чоловік підхопив – або повертайся, або розлучаємось

Життя

У Марії було нелегке життя, тому і подалася на заробітки в Італію. В юному віці вона стала сиротою, її забрала рідна тітка в інше село. Але у тітки було своїх четверо дітей, тому на племінницю у неї не вистачало ні сил, ні грошей. Марія часто мріяла про те, як у неї нарешті з’явиться свій дім.

Та свій дім не з’явився навіть тоді, коли вона вийшла заміж. Відразу після закінчення школи до тітки прийшла сусідка, і стала говорити, що добре було б, якби її син засватав Марію. Мовляв, син у неї чоловік серйозний, господар добрий, та й буде жити племінниця поряд з тіткою, зможе в гості забігати.

Василь був старшим за Марію на 12 років, він і справді був добрим господарем, але не любила його Марія, і не змогла полюбити навіть після того, як у них народилося троє спільних дітей. Жили вони разом із свекрухою, яка намагалася не втручатися в їхнє життя, але ніколи і доброго слова не сказала невістці, лише роботу їй шукала, якої в селі завжди багато було. А якщо щось було не по її, то скаржилася сину, а той вже дружину вичитував.

Так і жили, Марія всю свою любов віддавала дітям, а до чоловіка і його матері вона просто звикла. Коли діти виросли і поїхали з дому, Марія зрозуміла, що і їй треба їхати, бо так ніколи господинею в своїх хаті і не стане. Подалася в Італію, свекрусі і чоловікові сказала, що буде гроші на нову хату заробляти.

Гроші вона і справді заробляла на новий будинок, але вона твердо вирішила, що він буде її, а не свекрухи, тому всі зароблені євро складала на купку, додому нічого не висилала. Першою забила на сполох свекруха – мовляв, поїхала, а грошей нема. Потім і чоловік підхопив – або повертайся, або розлучаємось.

А Марія наче зраділа такій пропозиції – діти уже дорослі, їй лише 43 роки, вона в новій країні де є можливість заробити гроші, то ж розлучення точно не найгірший варіант.

Десять років Марія додому не їхала зовсім, навіть на весілля дітей не приїжджала. Вони під впливом батька дуже образилися на матір, яка їх кинула і грошима нікому не допомагає.

В Італії Марія зрозуміла одне – ніхто тобі не допоможе, якщо ти сама собі не допоможеш. І тому вирішила, що спочатку купує будинок для себе, щоб мала де жити, коли повернеться, а потім вже по можливості буде допомагати дітям.

Все зробила Марія так, як планувала – приїхала в Україну, купила собі будинок, а потім повернулася в Італію, щоб дітям трохи допомогти. Всі зароблені гроші ділила на три частини, і відправляла всім однаково, та це не покращило її стосунків з дітьми, вони і далі продовжували бути на боці тата, вважаючи, що мама вчинила дуже егоїстично.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

Залишити відповідь