У Києві від сміттєвої дамби врятували річку Зариваха

Події України
У Києві від сміттєвої дамби врятували річку Зариваха

27 Жов, 20:21

У Дарницькому районі Києва провели масштабне прибирання території річки Зариваха, де було виявлено штучно створену дамбу зі сміття, яка перекривала течію. Про це повідомляє КП «Плесо».

Завдяки спільним зусиллям Дарницької районної державної адміністрації, комунального підприємства «Плесо», Шляхово-експлуатаційного управління та Управління зелених насаджень Дарницького району вдалося очистити акваторію та повернути річці природний вигляд.

На прибирання прийшли близько 25 працівників, а також була залучена спеціальна техніка: екскаватор, два самоскиди для вивезення твердих побутових відходів та два трактори з причепами для органічних залишків. Загалом з території було вивезено близько 80 кубометрів сміття, яке направили на утилізацію.

Хоча річка Зариваха та її прибережна зона не перебувають на балансі КП «Плесо», підприємство оперативно відреагувало на проблему, спільно з іншими організаціями здійснивши необхідні заходи для підтримки чистоти та екологічного стану водних об’єктів столиці. Такий підхід до співпраці допомагає швидко об’єднати ресурси, зокрема для запобігання подальшому забрудненню водойм.

Толока на річці Зариваха стала важливим прикладом координації зусиль комунальних служб і громадських активістів для збереження екології міста та забезпечення чистоти міських водойм.

Читайте також: На Бориспільщині виявили скидання стічних відходів до озера Садок

Фото: КП «Плесо»

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь