Генсек ООН назвав саміт БРІКС “дуже важливим”, а кремль у Казані “дивом світу”

Події України
Фото: Depositphotos

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерреш в межах свого візиту до російського міста Казань, почав вихваляти російську архітектуру, а також назвав саміт БРІКС “дуже важливою” подією.

Про це Гутерреш сказав кремлівському пропагандисту Павлу Зарубіну.

Гутерреш вихваляв Росію на саміті БРІКС

– Мені довелося відвідати Казанський кремль, це як чудове диво світу. Я вважаю, що всі саміти, на яких відбувається єднання країн, дуже важливі. Завдяки цьому вирішуються глобальні проблеми у світі, — наводить слова Гутерреша пропагандист Зарубін.

Нагадаємо, 24 жовтня генеральний секретар ООН Гутерреш прибув на саміт БРІКС до російського міста Казань, де, зокрема, мав зустріч із міжнародним злочинцем та російським диктатором Володимиром Путіним.

За повідомленнями преси, після цього президент України Володимир Зеленський відмовив генсеку ООН у зустрічі в Україні.

В українському МЗС вказували, що подібними візитами генсек Гутерреш шкодить репутації ООН.

Хоча заступник спікера генерального секретаря ООН Фархан Хак скасування такої зустрічі не підтвердив, а заявив, що Зеленський та Гутерреш планують зустріч у “взаємно зручний час”.

У минулому генсек ООН проігнорував проведення Україною Саміту миру, де були представники та лідери понад 100 країн світу.

Саміт БРІКС

У період з 22 по 24 жовтня у російському місті Казань проходив саміт БРІКС, де взяли участь декілька десятків світових лідерів, зокрема і правитель Китаю Сі Цзіньпін, прем’єр Індії Нарендра Моді та президент Ірану Масуд Пезешкіан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У своєму комюніке країни один раз згадали про російсько-українську війну, а також зазначили, що усі сторони мають діяти відповідно до цілей та принципів Статуту ООН.

Залишити відповідь