Я знаю, що коли Іван одружувався, мій чоловік крадькома від мене складав гроші і дав йому велику суму, щоб племінник мав на добрий початок. Я коли дізналася про це, чоловікові добре дісталося від мене на горіхи, але він категорично заборонив мені говорити щось Івану, навіть попередив, що розлучиться зі мною, коли що

Життя

Дві наші доньки поїхали за кордон і вирішили там залишитися. Старша вже в Канаді разом з дітьми, а молодша ще в Польщі, але віза в Канаду вже відкрита, то ж переїзд туди це лише справа часу. Я все розумію, треба б тішитися за дітей, але ми з батьком не молодіємо, нам самим допомога дітей потрібна.

Чоловік занедужав, все літо пролежав в стаціонарі, навіть не знаю як би з цим впоралися, як би не Іван, мій племінник. Відчуваю я перед ним свою провину, бо не дуже добре ставилася до нього, а він тепер лише добром відплачує.

Багато років тому не стало моєї рідної сестри, чоловіка у неї не було, залишився 10-річний син Іванко. Наша мама, бабуся дитини, часто хворіла, тому не могла взяти на себе таку відповідальність. У хлопця було два варіанти – або потрапити в дитбудинок, або йти жити до нас.

Я забрала племінника до себе, але не через велику любов, просто люди в селі б не зрозуміли, чому я віддала дитину до сиротинця, адже жила на той час я не бідно, до того ж, за це я отримувала доплату від держави.

Іван ріс дуже чемним і слухняним хлопцем, все встигав – і в школі вчився на відмінно, і по господарству допомагав, а від мого чоловіка просто не відходив, як син йому був, хотів усьому від нього навчитися. Я навіть не раз картала чоловіка за те, що він рідним дітям менше уваги приділяє, ніж племіннику.

Іван закінчив школу і пішов вчитися в університет, його наполегливість зробила свою справу, і зараз Іван успішний бізнесмен, має і власний будинок, і машину, сім’я у нього, діточок двоє. Дуже зайнятий він, але про нас не забуває ніколи. Тепер, коли чоловік потрапив в лікарню, саме Іван оплатив все лікування, хоча дочки мої теж далеко не бідні, але вони навіть не запитали, чи може треба щось.

А в суботу Іван приїхав до нас з дружиною і дітьми на цілий день, ми добре посиділи, а тоді він і каже дружині, що хоче забрати своїх батьків до них в їхній шикарний будинок, бо їздити щодня до нас через свою зайнятість він не може, а нам догляд потрібний.

Як нам приємно було, коли він нас батьками назвав, мій чоловік аж пустив скупу сльозу. Я знаю, що коли Іван одружувався, мій чоловік крадькома від мене складав гроші і дав йому велику суму, щоб племінник мав на добрий початок. Я коли дізналася про це, чоловікові добре дісталося від мене на горіхи, але він категорично заборонив мені говорити щось Івану, навіть попередив, що розлучиться зі мною, коли що.

Звідки ж я знала, що не біля рідних дітей, а біля цієї сирітки будемо з чоловіком віку доживати.

Спеціально для Українці Сьогодні.

Фото ілюстративне.

Залишити відповідь