Орбан відвідає Грузію з офіційним візитом

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Угорщини відвідає Грузію з офіційним візитом.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа» з посиланням на пресслужбу угорського уряду.

Зазначається, що Віктор Орбан відвідає Грузію 28-29 жовтня. Влада Грузії називає угорського прем’єра одним зі своїх найголовніших союзників в Європі.

В адміністрації уряду офіційна церемонія зустрічі запланована на 29 жовтня, після чого пройде зустріч Віктора Орбана та прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе та перемовини делегацій у розширеному складі. Заплановано вихід до преси.

Разом з Орбаном Грузію відвідають держсекретар Угорщини, міністри закордонних справ, торгівлі, економіки та фінансів.Націонал-ліберальна опозиційна партія «Єдиний опозиційний рух» Грузії вважає, що у виборах до парламенту були «багатогранні маніпуляції» з волевиявленням виборців. Проте довести це можна лише шляхом перевірки документів та електронних пристроїв з дільниць.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклія Кобахідзе вважає, що «Грузинська мрія» програла вибори майже на всіх виборчих дільницях за кордоном через те, що громадяни, які проживають там, мають «замало інформації». Вони просто не знають, «як розвивається країна».

У Грузії відбулись вибори до парламенту, лідером за підрахунком голосів стала правляча партія «Грузинська мрія». Багато хто вважає це вирішальним чинником для давнього прагнення країни до членства в ЄС.

Перше засідання парламенту Грузії пройде у звичайному режимі, і уряд буде затверджено, незважаючи на відмову опозиції визнавати результати виборів, заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе.

Голова спостережної місії ENEMO Златко Вуйвовіч заявив, що парламентські вибори 2024 року в Грузії проходили в поляризованій та обмежувальній обстановці, що негативно вплинуло на інклюзивність, прозорість і справедливість.

Колишній прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що опубліковані Центрвиборчкомом результати виборів насправді не відображають волю громадян. Лідер опозиційної партії «Гахарія за Грузію» закликав до «розумних форм протесту».

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка перебуває в опозиції до партії влади, зробить першу заяву за підсумками парламентських виборів, що пройшли 26 жовтня. Очікується, що вона звернеться до громадян у неділю, 27 жовтня, ввечері.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь