Дженніфер Лопес і Рікі Мартін підтримали Гарріс після скандальних заяв соратника Трампа

Політика, Світ

Репер Bad Bunny та співаки Дженніфер Лопес і Рікі Мартін підтримали кандидатку в президенти від Демократичної партії Камалу Гарріс після того, як в неділю, 27 жовтня, один зі спікерів на політичному мітингу Дональда Трампа у Нью-Йорку назвав Пуерто-Рико “плаваючим островом сміття”.

Про це пише американське видання Variety.

Зазначається, що цей відверто расистський коментар викликав хвилю обурення серед відомих пуерториканців та багатьох інших у медіа та розважальній сфері.

«Наразі посеред океану буквально є плаваючий острів зі сміття. Здається, це називається Пуерто-Рико», — сказав комік Тоні Хінчкліфф, який був одним із спікерів перед тим, як Трамп вийшов на сцену.

Коментарі Тоні Хінчкліффа були настільки образливими, що навіть на мітингу Трампа вони викликали слабку реакцію серед публіки. Реакція на його слова була стриманою, присутні лише незначно освистали коміка, і майже не було аплодисментів. Почувши ці реакції, Хінчкліфф захищався, кажучи: «ОК, ОK».

У відповідь на це один репер Bad Bunny підтримав відео кампанії Камали Гарріс, спрямоване на виборців Пуерто-Рико, акцентуючи на суперечливих відносинах Трампа з островом під час його президентства.

Дженніфер Лопес також поділилася матеріалами кампанії Гарріс, включно з тим самим відео, що його поширив Bad Bunny.

Співак і актор Рікі Мартін, який має 18,6 мільйона підписників в Instagram, зробив те саме на своїх Instagram Stories, додавши коментар «Я пам’ятаю» до відео Гарріс. Він також включив у свою історію уривок з коментарем Хінчкліффа про «сміття». Крім того, Мартін заявив, що його публікації в X (раніше відомому як Twitter) з аналогічним контентом були піддані цензурі на платформі, яку тепер контролює активний прихильник Трампа Ілон Маск.

Мітинг Трампа широко транслювався по каналу Fox News та інших новинних і соціальних мережах. Особливо примітною стала поява колишньої першої леді Меланії Трамп, яка представила Трампа перед його виступом.

Пуерториканський співак Луїс Фонсі, автор світового хіта «Despacito» 2017 року, також поширив відео Гарріс і додав свій коментар.

«Ми не згодні з цією постійною ненавистю. Очевидно, що ці люди не мають до нас жодної поваги, але при цьому хочуть наші голоси. Я спеціально написав це англійською, тому що ми теж американці», — написав Фонсі.

Мітинг завершився, коли Трамп і Меланія Трамп вийшли на сцену під емоційне виконання пісні «New York, New York».

Після мітингу кампанія Трампа спробувала дистанціюватися від коментарів Хінчкліффа, зробивши заяву The New York Times.

«Цей жарт не відображає погляди президента Трампа чи його кампанії», — сказала старший радник Даніель Альварес у коментарі для Times.

Читайте також:

Кандидат у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венс відмовився назвати російського диктатора володимира путіна «ворогом», а натомість заявив, що вважає його «суперником» та «конкурентом».

Сенатор Джей Ді Венс від штату Огайо, соратник експрезидента Дональда Трампа на виборах, розкритикував президента України Володимира Зеленського після їх зустрічі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь