Президент України вичерпно охарактеризував скандальний саміт БРІКС

Політика

Саміт організації БРІКС у російській Казані провалився, адже туди приїхали не всі представники організації навіть із актуального складу.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський.

Зокрема, він пов’язав відсутність президента Бразилії на заході з тим, що кремлівський ватажок путін не погоджується на так званий китайсько-бразильський мирний план.

«Усі розуміють, що він [путін] убивця, він терорист і що зараз це просто дешевше джерело енергетичних ресурсів, тому деякі держави це використовують», – наводить hromadske слова Володимира Зеленського з посилання на його інтерв’ю Times of India.

До того ж, як нагадав президент України, на саміті у Казані на найвищому рівні не була представлена й Саудівська Аравія.«Це ляпас для Китаю та Бразилії», – резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, саміт БРІКС проходив у рф з 22 до 24 жовтня. Напередодні заходу президент Бразилії Лула да Сілва повідомив, що не поїде на саміт, і послався на нещодавно отриману травму.

Низка іноземних лідерів, запрошених на саміт БРІКС, теж заявили, що не приїдуть, і натомість відправили своїх урядовців.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь