ЗСУ знищили нову радіолокаційну станцію ворога «Гармонь-М» на Краматорському напрямку

Політика

Про це повідомляє прес-служба ОСУВ «Хортиця».

Ця станція, що з березня 2024 року перебувала на озброєнні мотострілецьких підрозділів Центрального військового округу рф, мала забезпечувати контроль за повітряною обстановкою. Однак, її було знищено FPV-дроном.

«Тож дякуючи майстерності і влучності українських пілотів, російська “Гармонь-М” відіграла свої останні акорди на Краматорському напрямку», – заявили військові.Гармонь-М – це новітня розробка російської оборонної промисловості, яка призначена для виявлення та відстеження повітряних цілей. Ця радіолокаційна станція (РЛС) є важливим компонентом сучасних систем протиповітряної оборони, забезпечуючи оперативне виявлення як літаків, так і безпілотних літальних апаратів.

Гармонь-М здатна виявляти повітряні цілі на відстані до 45 кілометрів, що дозволяє своєчасно реагувати на потенційні загрози.

Нагадаємо, що протягом минулої доби, 27 жовтня, на лінії фронту відбулося 144 бойових зіткнень. Найбільше боїв зафіксовано на Курахівському та Покровському напрямках.

Нагадаємо також, що за минулу добу, 27 жовтня, Збройні сили України ліквідували 1 680 російських окупантів.

А ще ввечері напередодні, 27 жовтня, на території  самої держави-агресора, у Воронезькій області,  внаслідок атаки безпілотників знову був уражений спиртзавод. «Етанол спирт».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь