Мітинг Трампа у Нью-Йорку супроводжувався грубими та расистськими висловлюваннями

Політика, Світ

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп виступив на мітингу в Madison Square Garden у Нью-Йорку в неділю, який розпочався серією грубих та расистських зауважень з боку його соратників.

Про це пише Reuters.

Як пише видання, Трамп сподівався використати цей знаковий майданчик, щоб зробити заяви проти кандидатки від Демократичної партії Камали Гарріс. Однак штат востаннє підтримав республіканського кандидата у президенти в 1984 році.

У своїй промові Трамп неодноразово говорив про плани зупинити нелегальну імміграцію та депортувати мігрантів, яких він схарактеризував як «жорстоких та кровожерливих злочинців».

«У перший день я розпочну найбільшу програму депортації в історії США. Я врятую кожне місто та містечко, яке було захоплене», — заявив Трамп.Трамп назвав Гарріс «людиною з дуже низьким IQ», що викликало оплески серед прихильників через його жорстку риторику щодо мігрантів. Він також пообіцяв заборонити міста-притулки, які відмовляються співпрацювати з федеральним урядом у питанні імміграційного законодавства, і планує використати закон 1798 року про «чужих ворогів» для депортації іммігрантів із кримінальним минулим.

Мітинг супроводжувався виступами відомих осіб, включаючи колишнього реслера Халка Хогана, колишнього мера Нью-Йорка Руді Джуліані та синів Трампа, Еріка і Дональда-молодшого. Деякі виступи містили расистські та мізогінні висловлювання.

Колишній адвокат Трампа Джуліані безпідставно звинуватив Гарріс у тому, що вона «підтримує терористів» у війні між Ізраїлем і Палестиною. Комік Тоні Хінчкліфф використовував образливу лексику, зокрема жартував, що латиноамериканці «люблять робити дітей», і назвав Пуерто-Рико «плаваючим островом сміття».

Пуерто-риканський співак Рікі Мартін розмістив відео з цими коментарями у своєму Instagram і написав іспанською: «Ось що вони про нас думають».

Даніель Альварес, старший радник кампанії Трампа, заявила агентству Reuters, що жарт про Пуерто-Рико «не відображає погляди президента Трампа чи його кампанії».

Хоча пуерториканці є громадянами США, мешканці острова не можуть голосувати на загальних виборах у США. Однак мільйони пуерториканців, які переїхали на материкову частину США, можуть голосувати, зокрема в Пенсильванії, важливому штаті на цих виборах.

Тим часом Гарріс у неділю відвідала пуерто-риканський ресторан у Філадельфії, найбільшому місті Пенсильванії. Вона розмістила відео у соціальних мережах, пообіцявши «інвестувати в майбутнє Пуерто-Рико» як президентка.

Кампанія Гарріс надіслала електронного листа, в якому зазначила, що мітинг у Madison Square Garden «відображає ту саму небезпечно роз’єднувальну та принизливу риторику», яку поширює Трамп.

Нагадаємо, репер Bad Bunny та співаки Дженніфер Лопес і Рікі Мартін підтримали кандидатку в президенти від Демократичної партії Камалу Гарріс після того, як в неділю, 27 жовтня, один зі спікерів на політичному мітингу Дональда Трампа у Нью-Йорку назвав Пуерто-Рико «плаваючим островом сміття».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь