«Відчай путіна зростає»: генсек НАТО підтвердив, що військові КНДР вже в Курській області

Події України

По це він заявив на спеціальному брифінгу у Брюсселі.

«Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські війська була направлені до росії й підрозділи армії КНДР задіяні в Курській області», — сказав Марк Рютте.

Марк Рютте розповів, що сьогодні вранці делегація Південної Кореї поінформувала НАТО, а також Японію, Австралію і Нову Зеландію про те, що її службам відомо про присутність військових КНДР у росії та їхнє залучення у війну проти України.

«Страна огромная» не встала: навіщо рф додала корейський соус у війну з Україною

«Страна огромная» не встала: навіщо рф додала корейський соус у війну з Україною

«Це значна ескалація в триваючій залученості КНДР у протиправну війну росії. Це ще одне порушення Резолюції Радбезу ООН. І це небезпечне розширення війни. НАТО закликає росію і КНДР негайно припинити ці дії», — сказав Марк Рютте.

Генсек НАТО наголосив, що поглиблення військової співпраці між росією і КНДР — це загроза і для тихоокеанської, і для євроатлантичної безпеки.

«Це підриває мир на Корейському півострові і підживлює війну росії проти України. Пхеньян вже поставив росії мільйони одиниць боєприпасів та балістичні ракети. Це ще більше розпалює конфлікт у серці Європи та підриває глобальну безпеку», — додав він.

Марк Рютте додав, що у відповідь путін надав КНДР військові технології в обхід міжнародних санкцій.

«Але залучення північнокорейських військових на Курщині – це ознака зростаючого відчаю путіна. Понад 600 тисяч російських військових вбиті або отримали поранення у війні путіна, і він не може підтримувати наступ на Україну без підтримки з-за кордону», — сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, українська розвідка фіксує передання з Північної Кореї не лише зброї до росії, а й людей. Це вже друга країна, яка воює проти нас на боці російської федерації.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-28 13:29:22

Залишити відповідь