Квіти з доставкою: як обрати ідеальний букет для будь-якої події

Життя

Тендітна вишуканість квітів завжди актуальна. Правильно підібраний букет прекрасно доповнить святковий подарунок або стане доречним ненав’язливим презентом з будь-якого приводу. Тим паче, замовити квіти у Харкові нескладно – зробити це можна у будь-який час доби, головне – визначитись, яка саме композиція вам потрібна. Шукаючи відповідь на це питання, врахуйте кілька моментів: для якої події ви обираєте букет, хто буде його отримувачем. Які ще нюанси слід взяти до уваги?

Форма і розмір букету

Фантазія флористів невичерпна, тож вони створюють найрізноманітніші квіткові композиції – від лаконічних міні-букетиків до розкішних корзин. Цей момент варто врахувати, обираючи квіти.

  •       Каскад – це ефектний букет, що ніби стікає вниз водоспадом бутонів. Зазвичай такі композиції дарують на різноманітних романтичних подіях: весіллях, заручинах. Втім, каскад можна презентувати на книжкових виставках, бенефісах.
  •       Круглі букети – лаконічні і вишукані, вони органічно доповнять образ нареченої або стануть прекрасним подарунком на весілля чи день народження. Такі композиції порадують подруг, родичок, мам. Стримані, лаконічні букети куполоподібної форми будуть доречні як привітання з днем вчителя чи лікаря, як корпоративне привітання іменинникам.
  •       Вертикальні букети – це елегантні композиції, які можна подарувати керівництву або діловим партнерам. Зазвичай саме їх презентують чоловікам.
  •       Квіткові корзини – це більш об’ємні і масштабні композиції, що будуть доречні на різноманітних урочистостях.

Наприклад, як подарунок молодятам доречні ніжні, романтичні композиції пастельних відтінків, невеликі квіткові корзинки. Подругам, родичкам можна презентувати яскраві асиметричні композиції. Чоловікам зазвичай дарують лаконічні строгі букети з мінімумом декору.

Вибір рослин

Обираючи букет, обов’язково врахуйте, які саме рослини до нього входять. Тут можна орієнтуватися як на смакові вподобання отримувача – наприклад, улюблені ромашки стануть прекрасним подарунком для дружини чи коханої дівчини; так і на значення тих чи інших квітів. Наприклад, загальне значення троянд – чисті щирі почуття, ніжність, кохання. Хризантеми символізують довголіття, повагу, півонії – побажання щастя.

Майте на увазі, що чоловікам зазвичай дарують хризантеми, троянди темних кольорів, гвоздики, кали, гербери. Ці квіти будуть доречними і у корпоративних презентах.

Кольори

На весілля краще обрати ніжні, пастельні відтінки або квіти тієї кольорової гами, у якій оформлене свято. На день народження можна подарувати яскраві, різнокольорові букети. Як корпоративний або «чоловічий» презент доречніші однотонні композиції стриманих відтінків.

Залишити відповідь