У Фінляндії арештували активи РФ на десятки мільйонів доларів – Нафтогаз

Події України
Фото: Depositphotos

Окружний суд Гельсінкі задовольнив прохання НАК Нафтогаз України та ще п’яти компаній з його групи, наклавши арешт на російські активи у Фінляндії. Йдеться про нерухомість та інші цінності, вартість яких становить десятки мільйонів доларів.

Суд наклав арешт на окремі активи РФ у Фінляндії

Це рішення стало частиною стратегії Нафтогазу з відшкодування збитків за захоплені активи в Криму. Це перший публічно відомий арешт активів за межами України за позовами проти РФ у справі експропріації майна в окупованому Криму в 2014 році.

Керівник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов розповів, що наразі Росія не хоче добровільно виплачувати компенсацію, яка передбачена гаазьким рішенням. У зв’язку з цим компанія використовує всі доступні можливості для отримання грошей.

– Сьогодні ми стали ще на крок ближче до відновлення справедливості. Водночас ми вживаємо активні дії з виконання арбітражного рішення в інших цільових юрисдикціях, де є російські активи, – зазначив Чернишов.

При цьому відсотки за несплату грошей за арбітражним рішенням продовжують нараховуватися до повного погашення компенсації.

Зазначається, що у жовтня 2016 року Нафтогаз і його дочірні компанії ініціювали арбітражний розгляд проти РФ через захоплення активів у Криму, а у вересні 2017 року подали заяву до Гаазького трибуналу.

У квітні 2023 року арбітражний трибунал зобов’язав РФ виплатити Нафтогазу $5 млрд за шкоду від захоплення активів у 2014 році.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Нафтогаз

Залишити відповідь