Проблеми з в’їздом дітей до 13 років: як маленьким українцям перетнути польський кордон

Світ, Суспільство

Проблеми з в’їздом дітей до 13 років: як маленьким українцям перетнути польський кордон

Важливі нюанси для в’їзду до Польщі

При в’їзді українських дітей до 13 років до Польщі важливо мати електронний документ Diia.pl, щоб уникнути проблем на кордоні. Діти з тимчасовим захистом не можуть перетнути польський кордон або подорожувати Шенгенською зоною без цього документа. Навіть якщо у них є PESEL UKR, це не гарантує повторний в’їзд до Польщі.

Усім українцям необхідно мати закордонний паспорт і активований документ у додатку Diia.pl. Аркадіуш Тивонюк, керівник прикордонного департаменту Польщі, підтвердив, що для дітей до 13 років на кордоні потрібно пред’явити дійсний закордонний паспорт та електронний документ у мобільному додатку.

Лише наявність підтвердження отримання номера PESEL не дозволяє повернутися в Польщу чи подорожувати Шенгенською зоною. Про це повідомляє Uapl info.

Якщо дитина була прив’язана до електронного документа Diia.pl батьків або опікунів з PESEL UKR, можуть виникнути проблеми, якщо один із них отримав картку побиту.

В такому випадку діти втрачають доступ до цього додатку. Діти до 13 років не можуть самостійно користуватися Diia.pl, оскільки довірений профіль у Польщі можна оформити лише з 13 років.

Шукайте деталі в групі
Facebook








Джерело

Залишити відповідь