У Києві затримали співробітників Голосіївського РТЦК та спільників за допомогу ухилянтам

Події України
В Києві затримали співробітників Голосіївського РТЦК та спільників за допомогу ухилянтам

28 Жов, 16:26

У Києві затримали та взяли під варту п’ятьох працівників Голосіївського РТЦК та СП, а також  цивільних, які за гроші надавали допомогу ухилянтам. Про це повідомили в ДБР.

«Троє самих співробітників ТЦК і троє цивільних отримали в суді різний запобіжний захід — від цілодобового домашнього арешту (один із підозрюваних) — до тримання під вартою з альтернативою внесення застави від майже 250 тис. грн до 6 млн грн», — сказала радник із комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі Національного телемарафону.

Як повідомляється, наразі жоден з затриманих не вніс заставу, тому всі вони залишаються під вартою. Досудове розслідування триває.

«За дачу хабарів буває від адміністративної до кримінальної відповідальності, але все потрібно довести. Легше це зробити, якщо людину спіймали за руку, що вона платить гроші. Тоді це простіше, довести в суді», — розповіла Сапьян.

Нагадаємо, раніше було викрито працівників Голосіївського РТЦК, які сприяли ухиленню від мобілізації понад тисячі військовозобов’язаних чоловіків. В результаті вилучено понад 1,2 мільйона доларів США, 45 тисяч євро готівкою, мобільні телефони, чорнові записи, печатки та кліше РТЦК та СП, військові квитки, а також 11 автомобілів бізнес-класу, кожен з яких вартує понад 100 тисяч доларів США.

Читайте також: На Подільському мостовому переході досі тривають будівельні роботи

Фото: ілюстративне

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь