В Італії розслідують крадіжку із бази МВС даних про топпосадовців

Політика, Світ

В Італії заарештували угруповання, підозрюване у викраденні даних про високопосадовців країни. Міністр закордонних справ Антоніо Таяні відреагував на початок розслідування.

Про це повідомляє Politico.

Розслідування стосується приватної детективної фірми Equalize з Мілана, очолює її колишній офіцер італійської поліції.

Компанія нібито мала доступ до бази даних МВС Італії, де містилася інформація про фінансову діяльність клієнтів.

За інформацією слідства, протягом 2019-2024 років працівники компанії понад 50 тисяч разів незаконно отримували інформацію про експрем’єра Маттео Ренці та голову Сенату й союзника Мелоні Іньяціо Ла Руссу.Отримані дані компанія Equalize нібито продавала клієнтам, аби ті використовували її для тиску або шантажу бізнесменів і політиків.

У зв’язку з розслідуванням італійська поліція вже відправила під домашній арешт чотирьох людей, а міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні назвав злам неприйнятним.

“Шпигунство за приватним життям людей, а потім використання інформації в економічних або політичних цілях – це справді загроза демократії”, – наголосив Таяні, додавши, що викрадену інформацію може використовувати росія “або інші країни, які не є нашими друзями”.

Раніше ізраїльська поліція та служба внутрішньої розвідки Шабак викрили мережу громадян Ізраїлю, які шпигували на користь Ірану. Імовірно вони надавали інформацію про військові бази та вели спостереження за окремими особами.

А у Любліні польські правоохоронці затримали 45-річного українця, якому інкримінують шпигунство на користь росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь