На Черкащині викрили співробітника ВЛК-хабарника

Політика

На Черкащині викрито члена ВЛК, який за хабар обіцяв сприяти у встановленні діагнозу для відстрочки від служби.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру члену військово-лікарської комісії в одному з районних ТЦК та СП за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, лікар вимагав у місцевого жителя хабар за встановлення відповідного діагнозу, який визнавав його придатним до військової служби лише в тилових частинах. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура готує апеляційну скаргу та вимагатиме змінити запобіжний захід на тримання під вартою.Досудове розслідування – CУ ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Нагадаємо, що прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ за фактами незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

Співробітників Голосіївського районного ТЦК, а також їх спільників – цивільних, які за гроші допомагали ухилянтам, взяли під арешт з альтернативою внесення застави.

Минулого тижня правоохоронці викрили корупційну схему у Голосіївському районну ТЦК у Києві. В учасників схеми знайшли 1,2 млн доларів готівкою. За даними слідства, схему незаконного ухилення від мобілізації організували троє посадовців Голосіївського РТЦК та СП та троє цивільних. Їх затримали.

Співробітники Департаменту військової контррозвідки СБУ затримали помічника начальника Подільського районного ТЦК у  Києві, який за хабар пропонував допомогу із незаконною відстрочкою від мобілізації.

Раніше ми писали, що на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою очільниці Хмельницької обласної МСЕК, яку звинуватили у отриманні хабарів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь