Посол Британії пояснив різницю між Угодами про гарантії безпеки та членством у НАТО

Політика

Угоди про гарантії безпеки, укладені з країнами-партнерами, не здатні замінити членство України в НАТО. Вони лише наближають вступ до Альянсу.

Таку думку висловив посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Це написано і в нашому договорі (про гарантії безпеки – ред.) з Україною, що цей договір – він на шляху до членства НАТО. І це не є альтернативою НАТО. Я думаю, що гарантія, яку має мати Україна, це стаття 5 Північноатлантичного договору», – сказав Гарріс.

За його словами, через реалізацію безпекової угоди Британія може бути впевненою, що це наблизить момент, коли Україна вступить до НАТО.

Посол також розповів, що у договорі зазначено, що Британія буде довгостроково підтримувати Україну.«Але і зараз ми перша країна, яка забезпечила все фінансування для цього. То це також зараз наша позиція, що щороку ми будемо давати 3 млрд фунтів стерлінгів для захисту України, до 2030 року, але і стільки скільки буде потрібно. Через цей договір ми маємо також фінансові ресурси, які можуть забезпечити нашу співпрацю, зміцнення ЗСУ і всі можливості, які важливі й для інтеграції в майбутньому України до НАТО», – додав Гарріс.

За словами британського посла, це реальний план з фінансуванням, з договором, який є зараз на користь України.

Нагадаємо, що урядова делегація з Південної Кореї візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО 28 жовтня, де викладе Альянсу наявну інформацію про відправлення на війну в Україну військовослужбовців із КНДР.

Досі Південна Корея надавала Україні гуманітарну допомогу, утримуючись від прямого постачання зброї. Проте минулого тижня Юн Сок Йоль заявив, що Південна Корея може розглянути надання зброї Україні, залежно від масштабів військового співробітництва між рф  та Північною Кореєю.

Також нагадаємо, що супутник Південної Кореї зафіксував переміщення військ КНДР кораблями до росії у Владивосток, де вже знаходяться 1500 солдатів-спецпризначенців.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї вже викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь