Окупанти можуть розпочати наступ у Курській області в найближчому майбутньому, – NYT

Політика

Російські та північнокорейські війська, ймовірно, готуються до наступу в Курській області. Тому він може розпочатися вже найближчим часом.

Про це у коментарі The New York Times розповів заступник командира 61-ї механізованої бригади України підполковник Артем Холодкевич.

“Вони (українські командири) попередили нас про напад у найближчому майбутньому. Можливо, у найближчі кілька днів”, – розповів він.

Неназваний український офіцер також розповів NYT, що для бійців ЗСУ вже випустили українсько-корейський розмовник, щоб закликати північнокорейських солдатів здаватися.

За оцінкою Міноборони США, Північна Корея відправила близько 10 тисяч військових до рф. Вони візьмуть участь у бойових діях проти України протягом «наступних кількох тижнів».Раніше Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив участь північнокорейських військових у війні рф проти України. Їх розгорнули в Курській області рф.

Залучення солдатів з КНДР до війни з Україною не є ознакою рф як великої держави, заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Нещодавно Головне управління розвідки (ГУР) підтвердило перекидування частини військових Північної Кореї в зону бойових дій в Курській області.Бойового контакту з ними Збройні сили України (ЗСУ) поки що не мали.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь