Українським військовим дозволили використовувати дробовик Safari

Політика

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до використання у підрозділах Сил оборони напівавтоматичний дробовик Safari HG-105M. Його можна використовувати як стрілецьку зброю під час бою в обмеженому просторі. А використання мисливських набоїв зі шротом дасть змогу боротися з ворожими FPV-дронами.

Про це повідомляється на сайті МОУ.

Safari HG-105M – це напівавтоматична рушниця-дробовик із газопоршневим механізмом та знімним магазином. Виготовлена за технологією булпап. Це компонування зброї, коли зменшується її загальна довжина без зменшення довжини ствола. Застосування такої технології булпап дозволяє змістити центр ваги до центру зброї, що зменшує навантаження на стрільця під час тривалого використання. 

Зброя розрахована на використання патронів 12 калібру із місткістю магазинів на 5 або 10 набоїв. Вага рушниці трохи більше 4 кг. 

Нагадаємо, днями вперше бійці полку «Сафарі» бригади Національної поліції «Лють» використали проти ворога дрони з термітною сумішшю.За минулу добу, 27 жовтня, Збройні сили України ліквідували 1 680 російських окупантів.

Протягом минулої доби, 27 жовтня, на лінії фронту відбулося 144 бойових зіткнень. Найбільше боїв зафіксовано на Курахівському та Покровському напрямках.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь