Усі опозиційні партії Грузії оголосили бойкот новому парламенту

Політика, Світ

У Грузії усі чотири опозиційні партії, які пройшли до парламенту за результатами виборів 26 жовтня, відмовилися в ньому працювати через фальсифікацію волевиявлення.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Лідер партії «Гахарія за Грузію» Георгій Гахарія заявив, що його партія не має наміру брати участь у роботі новообраного парламенту.

«Наша партія не надасть легітимності нелегітимному парламенту «Грузинської мрії». Крапка», – сказав Гахарія на спеціальному брифінгу.

Його також запитали про участь в акції протесту, яка пройде сьогодні о 18:00 у центрі Тбілісі.«Акція протесту дуже важлива. Ми будемо там, де будуть наші виборці, як були й досі й будемо у майбутньому», – зазначив Гахарія.

Зазначимо, раніше про відмову брати участь у роботі нового парламенту заявили опозиційні «Коаліція за зміни», «Єдність – Національний рух» та «Сильна Грузія».

Таким чином, усі чотири опозиційні партії, які перемогли на виборах, заявили, що бойкотуватимуть новий парламент.

Окрім того, у Грузії сьогодні ввечері опозиція планує провести мітинг біля будівлі парламенту. Однак, як повідомляють грузинські ЗМІ, поки що поліція не дозволяє встановити сцену.

Президент Саломе Зурабішвілі та лідери опозиції стверджують, що результати парламентських виборів, на яких перемогла керівна партія «Грузинська мрія», сфальсифіковані та не визнають їх.

Нагадаємо, правляча партія «Грузинська мрія» набрала 54,24%голосів на парламентських виборах, хоча екзитполи давали їй в районі 40%.

Перше засідання парламенту Грузії пройде у звичайному режимі, і уряд буде затверджено, незважаючи на відмову опозиції визнавати результати виборів, заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе.

Голова спостережної місії ENEMO Златко Вуйвовіч заявив, що парламентські вибори 2024 року в Грузії проходили в поляризованій та обмежувальній обстановці, що негативно вплинуло на інклюзивність, прозорість і справедливість.

Колишній прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що опубліковані Центрвиборчкомом результати виборів насправді не відображають волю громадян. Лідер опозиційної партії «Гахарія за Грузію» закликав до «розумних форм протесту».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь