Польща змінила умови міжнародних перевезень на своїй території

Політика

З 1 листопада Польща запроваджує обов’язкову реєстрацію іноземних перевезень в електронній системі. Це стосується й українських вантажів.

Про це повідомляє Львівська митниця.

Перевізники будуть зобов’язані зареєструвати свої перевезення в системі електронного нагляду за транспортом (SENT)  до перетину польського кордону, незалежно від типу вантажу, що перевозиться. Окрім цього водій транспортного засобу зобов’язаний постійно мати при собі реєстраційний номер RMPD з системи SENT або замінний документ.

Компанії з країн, що не входять до ЄС, Швейцарії та Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA), також повинні забезпечити постійне передавання геолокаційних даних транспортного засобу. Вантажівка повинна мати локатор або зовнішню систему локалізації, і водій зобов’язаний вмикати локатор перед початком перевезення.

Зазначається, що за порушення нових вимог передбачені штрафи і для водіїв, і для перевізників.Для водіїв:

1500 злотих (15 000 грн) за відсутність реєстраційного номера, 2000 злотих (20 000 грн) за вимкнений локатор або відмову в перевірці геолокаційних даних.

Для перевізників:

12 000 злотих (120 000 грн) за перевезення без реєстрації або з недостовірними даними, 10 000 злотих (100 000 грн) за відсутність геолокаційних даних або локатора.

Нагадаємо, попередній уряд Польщі намагався скасувати транспортний безвіз для України та відновити обов’язкові дозволи для вантажоперевезень на рівні Європейського Союзу.

Представники України і Польщі підписали Меморандум про наміри між Державним підприємством «Адміністрація морських портів України» та Адміністрацією порту Гданськ.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь