Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом
Коли я готую біляші, то чоловік завжди сидить на кухні в очікуванні першої порції. Ароматні, ситні, смачні, вони дуже легко готуються. Тісто на біляші замішується просто, обсмажуються вони швидко, тому з даними рецептом впорається навіть підліток.
Про це пише Мій Світ
Інгредієнти
- Дріжджі сухі — 0.5 ч.ложки;
- Борошно пшеничне вищого гатунку — 3 склянки;
- Цукор — 1 дрібка;
- Олія — 150 мл + 1 ч.ложка в тісто;
- Вода (тепла) — 0.5 склянки;
- Сіль — 0.5 ч.ложки;
- Цибуля ріпчаста — 2 штуки;
- Фарш — 200 грам.
- Замішуємо тісто для біляшів
- Готуємо начинку
- Ліпимо і обсмажуємо біляші
- Замішуємо тісто для біляшів
У об’ємну тару всипаємо дріжджі, сіль, цукор, вливаємо воду і перемішавши, потроху додаємо борошно. Тісто вимішуємо ретельно, а після залишаємо в теплому місці на годину.
Коли тісто «підніметься», потрібно буде влити олію і знову гарненько його пром’яти.
Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом
Готуємо начинку
Цибулю очищаємо від лушпиння, а далі 1 головку подрібнюємо на тертці, іншу шаткуємо й обсмажуємо, а після всю цибулю всипаємо в фарш.
Кожен шматок тіста трохи розкачуємо і виклавши в серединку фарш, скріплюємо краї.
Після того, як краї будуть скріплені, легенько приплющуємо заготовку з двох сторін
Біляші обсмажуємо на достатній кількості олії з 2 сторін.
Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом
Як тільки біляші придбають красивий рум’яний колір — знімайте з вогню і наливайте чай!
Біляші «як на ринку»: тісто замішується на раз-два-три, а начинка з секретом
Приготувати біляші не складе труднощів, так як тісто замішується швидко, а фарш можна використовувати покупний. Відмітна особливість — це додавання в фарш як сирої подрібненої цибулі, так і обсмаженої.