Готуємо дуже смачну сільську піцу

Життя

Хочемо поділитися з вами рецептом приготування “Сільської піци”.

3а матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

Тісто:

  • молоко – 250 мл;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сухі дріжджі – 1пакетік (11гр);
  • вершкове масло – 125 гр (розтопити);
  • мука – 350-400 гр;
  • сіль – 1/2 ч.л.

Начинка:

  • сир – 250 гр;
  • зелень – 100 гр (у нашій статті зелена цибуля і кріп);
  • варене куряче філе – 1шт (200-250 гр);
  • сир – 100 гр;
  • сіль, чорний мелений перець;
  • манка – 1 ст.л.

Приготуввання

Приготування тіста

Для цього в чашці змішати 0,5 ст теплої води (або молока) + 1 ст.л. муки + 1 ст.л цукру + дріжджі. Залишити в теплому місці на 7-10 хв, щоб опара піднялася шапочкою.

У глибоку миску просіювати муку, влити тепле молоко, розтоплене вершкове масло і опару, додати цукор і сіль. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в об’ємі в 2 рази, обм’яти і залишити ще раз для підйому (ще біля 30-40 хв).

Тісто розділити на 2 частини, розкотити кожну в круг товищиною біля 1см і викласти на деко, застелене пергаментом (круги виходять діаметром близько 28 см)

Приготування начинки

Зелень дрібно порубати, змішати з сиром, додати сіль і чорний мелений перець. Куряче філе розібрати на волокна. Сир натерти на крупній терці.

Круг з тіста присипати манкою (це потрібно щоб уберегти тісто від розмокання). Розподілити по поверхні тісто сир із зеленню, потім куряче філе і зверху посипати тертим сиром.

Випікати в нагрітій до 200 градусів С духовці протягом 20-25 хв до рум’яного кольору

Смачного!

Залишити відповідь