Дуже смачним є рулет із свинини, а саме із частини, яку називають “фартухом” або “латкою”.
Дуже смачним є рулет із свинини, а саме із частини, яку називають “фартухом” або “латкою”. Можна у середину завивати яєчні млинці, яйця відварені перепелині, овочі. Я часто його роблю без начинки, із самого м’яса.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Альона Олійник
Отже, беремо:
- 1 -1,5кг свинини(фартуха, латки),
- суміш перців мелена, коріандр,
- сіль, 1ст.л.гірчиці в зернах.
Свинину помити й добре обсушити. Я практично повністю зрізаю шар сала, оскільки ми не любимо коли рулет надто жирний. Залишаю лише м’яско. Якщо шматок попався дуже товстий і не надто зручний для згортання — відбити його молоточком.
Змішати сіль з перцем, спеціями (можна ще додати аджику або хмелі-сунелі, паприку — що подобається), гірчицею. Долонею щедро намастити рулет з обох боків.
Щільно згорнути рулет
Перев’язати його шпагатом або товстою шовковистою ниткою й залишити маринуватися на ніч (краще на ніч).
Поставити рулет на деко.
В духовці, нагрітій до 180°С, рулет запікається від 1 год. до 1-5год. — залежно від ваги.
Краще залишити рулет до охолодження в духовці. Знімати нитки варто лише тоді, коли м’ясо повністю охолоне, а для гарантії і полежить годинку-другу в холодильнику, а краще- ніч.