Таку краще не брати: дві ознаки на картоплі, які роблять її смертельно небезпечною

Події України

Лікар загальної практики із Сінгапуру Семюель Чоудхурі назвав дві дуже поширені ознаки того, що картопля може бути смертельно небезпечною або, принаймні, викликати захворювання.

Дві ознаки

Семюель порадив своїм 216 тис. передплатникам в Instagram уникати картоплі з пророслими паростками і картоплі, яка позеленіла.
Як застереження він розповів історію жінки, яка потрапила у відділення невідкладної допомоги після того, як поїла картопляне пюре.

Хвороботворний токсин

Лікарі пов’язали блювання і сильний головний біль пацієнтки з картоплею, яка, на думку Чоудхурі, мала зелений відтінок і могла містити хвороботворний соланін.

Лікар попередив, що вживання занадто великої кількості цієї речовини може призвести до головного болю, діареї, блювання, а в деяких випадках навіть до смерті.

Небезпека в паростках

За словами медика, токсин соланін також може бути присутнім у паростках на картоплі, якщо вони протягом тижня чи двох перебували на світлі та у вологому середовищі.

Насамкінець, лікар навів випадок, коли сім’я із семи осіб перетворилася на сім’ю з п’яти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Express

Залишити відповідь