Навіщо досвідчені господині заморожують хліб, та як правильно це робити
Навіщо досвідчені господині заморожують хліб, та як правильно це робити
Це дозволяє уникнути зайвих витрат і зберегти продукт для подальшого використання. Такий спосіб також корисний, якщо потрібно продовжити термін зберігання хліба.
Після випікання хліб швидко втрачає свіжість і хрустку скоринку. Але якщо заморозити його, поки він ще свіжий, після розморожування хліб залишиться таким же ароматним і смачним.
Правила заморожування хліба
Найкраще заморожувати хліб, коли він свіжий, щоб зберегти його смакові якості.
Перед заморожуванням дайте хлібу охолонути, але не доводьте його до кімнатної температури. Наріжте його на порції, скибочки або шматочки, зручні для одного прийому.
Для зручності можна розкласти хліб на піднос і поставити в морозильну камеру до повного заморожування. Потім перекладіть його в щільний пластиковий пакет, видаліть зайве повітря і зберігайте у морозилці.
Важливо пам’ятати, що заморожування не поверне свіжість вже підсохлого хліба – він залишиться таким після розморожування.
Пакет із замороженим хлібом має бути щільно закритим, щоб запобігти його висиханню.
Щоб хліб був свіжим до сніданку, ввечері дістаньте його з морозилки і залиште на столі при кімнатній температурі, не відкриваючи пакет – зранку він буде готовий до вживання.