Перевірений спосіб зберігання моркви свіжою до наступного врожаю

Життя

Мало виростити відмінний урожай. Треба його ще якось зберегти. Причому бажано так, щоб вистачило до наступного. Морква, якщо її просто, не заморочуючись, скласти в льох, швидко в’яне або гниє. Запропонований спосіб з харчовою плівкою допоможе зберегти морквину в первозданному вигляді до наступного літа.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Цей спосіб передбачає кілька етапів:

Крок 1: прибрати з грядок моркву розкласти в сухому добре провітрюваному місці на вулиці або під навісом, щоб як слід просохла.

Крок 2: ретельно обтрусити коренеплоди від висохлої землі і оглянути. Для обраного методу годиться тільки рівна, велика або середня морква без пошкоджень, без підгнилих або поїджених шкідниками ділянок.

Крок 3: відібрані якісні плоди начисто вимити водою і м’якою ганчіркою, так, щоб не залишилося слідів землі

Крок 4: осушити помиті морквини паперовими рушниками.

Крок 5: відрізати кожному коренеплоду верхній кінчик (з якого росло бадилля) на 1-1,5 см, не більше.

Крок 6: розкласти моркву на покладених в кілька шарів паперових рушниках або газетах, і нехай досихає до кінця.

Крок 7: коли на моркві не залишиться і сліду від вологи, взяти харчову плівку. Відрізати шматки, достатні за розміром, і щільно загортати кожен коренеплід в 2-3 шари, підвертаючи краї, так, щоб щільно укутати овоч і не залишити лазівок для повітря.

Крок 8: скласти таким чином загорнутий урожай в прохолодне темне місце (льох) на зберігання.

Спосіб досить клопіткий, але того варте – морква збережеться як новенька!

Важливо, щоб на овочах при загвинчуванні не було вологи і зіпсованих ділянок. Якщо під плівку підпаде вода або був пропущений загнивший шматочок, то коренеплід зіпсується. Але перевага цього методу в тому, що плівка не дасть гнилі поширитися на лежачі поруч овочі.

А що робити з морквою «некондиційною»? Її можна залишити на зберігання в такому вигляді, як є, тільки постаратися вжити в їжу в першу чергу. У зіпсованих коренеплодів краще відразу вирізати всі гнилі або поїджені ділянки, а то, що ціле, натерти на тертці, розкласти невеликими порціями по пакетах або контейнерах і заморозити на зиму. Така заготовка підійде для будь-якої овочевої смажки в суп, для підливи, овочевого рагу і т.д.

Залишити відповідь