Як зробити оселедець з товстолоба: той самий, перевірений рецепт
Як зробити оселедець з товстолоба господині зазвичай шукають в осени та взимку, бо так і хочеться поласувати малосольною рибкою з картоплею!
Товстолобик, хоча й річкова риба, за своїм смаком та жирністю може нагадувати морського оселедця, особливо якщо його правильно засолити. До того ж рибний жир містить корисні для здоров’я омега-3 кислоти, які зазвичай властиві морським видам.
Отже, як зробити оселедець з товстолоба в домашніх умовах легко і просто – читайте в матеріалі.
Швидкий рецепт оселедцю з товстолоба
Товстолобик з річок може містити шкідливі мікроорганізми, тому дуже важливо провести попередню обробку оцтом. Це допоможе знищити можливі паразити та зробить рибу безпечною для вживання в сирому вигляді. Перед засолюванням замочіть рибу в розчині води з оцетом (1 л води та 2-3 ст. л. оцту) та залиште на 1 годину. Після цього добре промийте холодною водою.
Інгредієнти:
- вода – 1 л
- сіль – 100 г
- цукор – 50 г
- спеції (лавровий лист, горошини чорного перцю, коріандр) – до смаку
Приготування:
- Рибу наріжте на порційні шматочки. Чим менші шматочки, тим краще вони просоляться.
- Для маринаду закип’ятіть воду, додайте сіль, цукор та спеції. Дайте розсолу покипіти 3 хвилини. Зніміть з вогню та остудіть до кімнатної температури.
- Покладіть шматочки товстолобика у скляну ємність і залийте маринадом.
- Накрийте ємність кришкою чи харчовою плівкою та помістіть в холодильник на 2-3 дні.
Як зберігати оселедець з товстолоба
Після 2-3 днів товстолоб готовий до вживання. Якщо плануєте зберігати його довше, витягніть з розсолу, щоб уникнути пересолу.
Наріжте рибу, додайте кільця цибулі та залийте олією, щоб шматочки повністю були покриті.
Так оселедець з товстолоба може зберігатися кілька місяців, і ви завжди матимете готову страву до картоплі чи інших гарнірів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.