Подруга розповіла, як готує пюре без єдиної грудочки
Ідеальне картопляне пюре – без грудочок, ніжне, однорідне, помірно густе і повітряне. Але далеко не у всіх блюдо виходить саме таким. А якщо знати і використовувати деякі хитрощі, можна добитися відмінного результату!
3а матеріалами Кенгуру
правильне подрібнення
Важливу роль відіграє те, яким способом картопля подрібнюється. Щоб уникнути грудочок, потрібно використовувати міксер, і це – головний секрет. Причому блендер або кухонний комбайн з насадками, забезпеченими ножами, не підійде: такий прилад зробить пюре клейким і тягучим, що нагадує клейстер.
В принципі, інші методи пюрірування теж цілком підійдуть, але вам доведеться повозитися, використовуючи качалку, толкушку, ступку або картопляний прес. Крім того, немає 100% -ї гарантії відсутності грудок.
інші секрети
Є й інші секрети, які допоможуть приготувати ідеальне картопляне пюре без єдиного грудочки.
Правильний сорт. Вибирайте крохмалисту картоплю. Її бульби легко розрізаються, а сира м’якоть має жовтуватий або злегка рожевий відтінок.
Варка. Перед відварюванням очищену картоплю бажано нарізати на шматочки, причому однакових розмірів, щоб вони дійшли до готовності одночасно. Відправляти часточки найкраще в теплу воду: в гарячій верхній шар швидко розвариться, а всередині бульби можуть залишитися сирими. Варіть картоплю до повної готовності, тобто до розм’якшення. Причому вогонь повинен бути невеликим: сильне нагрівання спровокує нерівномірне проварювання.
Сіль. Її рекомендується додавати в воду на самому початку варіння. Сіль зв’язується з крохмалем, що запобігає клейкості готового пюре. Крім того, відразу посолена картопля під час термічної обробки просолюється рівномірно, а смак пюре виходить більш насиченим.
Суха картопля. Після варіння воду з каструлі потрібно повністю злити. А картопля повинна підсохнути протягом пари хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Суха картопля розсипчаста, тому подрібнюється швидко і рівномірно, без грудок.
Подрібнення в гарячому вигляді. Картопля повинна бути недавно звареною, а не охололою.
Масло. Воно додається першим в процесі подрібнення, причому НЕ розтоплене, а прохолодне або розм’якшене.
Рідина. Якщо пюре виходить дуже щільною і густою, можна додати рідину: молоко, вершки або воду. Бульйон, що залишився після варіння, не підійде, тому що містить багато крохмалю і псує консистенцію страви. Молоко або вершки треба підігріти, інакше пюре знайде сіруватий або блакитний відтінок
Урізноманітнити пюре можна за допомогою зелені, обсмаженої цибулі, гірчиці або сиру.