Печінкові котлетки «Варшавські». Ніжнішої страви з печінки я ще не зустрічала
Обов’язково спробуйте приготувати ці печінкові котлетки, ви не пошкодуєте!
Пише Punto
Печінку можна брати будь-яку (свинячу, яловичу, курячу). Я вважаю за краще яловичу.
складові
Печінка 750 г; Сало 200-250 г; Часник 1-2 зубчики (за бажанням);
Сметана 100 г; Борошно 1-2 ст.л.; Цибуля ріпчаста 1-2 шт.; Сода пів чайної ложки; Спеції, сіль за смаком
Рецепт приготування
Сало бажано брати не солоне або слабосолене.
Його має бути не менше ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало мелемо на м’ясорубці. Дрібно нарізаємо часник.
Замішуємо фарш: з’єднуємо сало печінку і часник, добре перемішуємо.
Додаємо сіль (якщо сало було солоне, сіль не додаємо).
Потім, спеції (до цих котлеток добре підходить хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави), соду.
Знову добре вимішуємо. І додаємо борошно, борошна зовсім небагато: пару ложок
На добре розігріту сковороду з маслом, порціями по одній-півтори столової ложки викладаємо фарш і обсмажуємо з двох сторін.
Сильно засмажувати не треба, котлетки ростуть просто на очах і виходять дуже пишні, через що їх виходить дуже багато.
Пора смажитися котлеткам, робимо соус: Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді до золотистого кольору, додаємо сметану і ще тушкуємо пару хвилин.
Викладаємо наші котлети в жаровню або глибоку сковороду заливаємо зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити його водою).
Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 10-15 хвилин. І можете насолоджуватися.
Це дуже ніжно і соковито. Гарнір підійде будь-який.
Смачного!