Рецепт смачних пухкеньких булочок з ковбасою і сиром. Чудова альтернатива звичайним бутербродам. Готуються легко і просто! Можна дати діткам до школи, взяти на роботу або просто смакувати з гарячими чи холодними напоями
Цей рецепт навіть спробувавши один раз – забути не можливо. Таких смачних булочок я ще не їла, а діти від них просто в захваті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Чудова альтернатива звичайним бутербродам. Готуються легко і просто! Можна дати діткам до школи, взяти на роботу або просто смакувати з гарячими чи холодними напоями.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 500 г.
- Масло або маргарин – 100 г.
- Жовтки – 4 шт.
- Молоко – 1 склянка.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цукор – 100 г.
- Дріжджі (свіжі живі) – 50 г.
- Сіль – щіпка.
- Сир твердий – 250 г.
- Ковбаса (будь-яка) – 300 г.
Для змащування:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Молоко (вода) – 2 ст. л.
Все збити вінчиком
У теплому молоці розвести дріжджі з двома столовими ложками цукру, залишити щоб забродило. Коли утвориться пінка додати топлене тепле масло, жовтки розтерті з рештою цукру, додати трошки солі та сметану.
Борошно просіяти. Вимісити пухке тісто, викласти у глибоку миску, накрити харчовою плівкою або рушничком і залишити на 1 годину, щоб добре підійшло. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.
Потім поділити на кусочки (у мене по 70 грамів), сформувати кульки, прикрити, і залишити на 15-20 хвилин.
Розтачувати не дуже тонко, викласти шматочки ковбаси та сиру, сформувати булочки
Дати трошки підійти, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.
Випікати при 200° 20 хвилин. Стежте за своєю духовкою!
Таке тісто можна використовувати для будь яких булочок, пирогів з різними начинками а також для смаження на олії.
Рецепт – Оля Михайлюк
Фото – Оля Михайлюк.
Смачного усім!