Булочка бань бао: простий рецепт в домашніх умовах

Події України

Однією з яскравих в’єтнамських страв зараз в тренді булочка бао чи булочка бань бао. Рецептом поділився Євген Клопотенко.

Що таке булочка бао

Булочка бао – це в’єтнамська парова булочка з дріжджового тіста з різноманітними начинками, яка ідеально підходить як для перекусу, так і для основної страви.

Їх часто подають із соусом, який додає пікантності та смаку.

Булочки бао зазвичай готують і такими начинками: м’ясо, птиця, овочі, яйця – усе, що вам до смаку. У цьому рецепті за начинку слугуватиме курячий фарш та овочі.

Булочка бао: рецепт

Для тіста рекомендується використовувати пресовані дріжджі, оскільки вони додають особливу м’якість. Розводьте їх у воді температурою 36-37 градусів: це забезпечить активізацію дріжджів, а тісто підніметься якнайкраще.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • дріжджі пресовані – 15 г
  • вода – 1 склянка (200 мл)
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • борошно пшеничне вищого ґатунку – 400 г
  • олія – 2 ст. л. + 2 ст. л. для смаження

Для начинки:

  • цибулина – 1 шт.
  • морквина – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • курячий фарш – 400 г
  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • петрушка – 70 г

Для соусу:

  • томатна паста – 50 г
  • мед – 50 мл
  • часник – 2 зубки
  • імбир тертий – 20 г
  • перець чилі – до смаку

Булочка бао: як приготувати

  1. Розчиніть дріжджі у теплій воді. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
  2. Додайте до опари просіяне борошно та замісіть тісто.
  3. Влийте у тісто 2 ст. л. олії та вимішуйте, доки тісто стане гладким. Тісто залиште у теплому місці на 40 хвилин, щоб піднялося.
  4. Тим часом для начинки дрібно наріжте цибулю та натріть моркву. Смажте овочі на попередньо розігрітій олії близько 5 хвилин.
  5. Додайте фарш, перемішайте та смажте ще 10 хвилин. Потім додайте соєвий соус та дрібно нарізану петрушку. Перемішайте та зніміть сковороду з вогню.
  6. Для соусу змішайте у невеликій сковорідці томатну пасту, мед, часник, імбир і подрібнений чилі. Потримайте на вогні близько хвилини.
  7. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин, сформуйте кульки, кожну з яких розпластайте. Покладіть начинку всередину та сформуйте булочки.
  8. У сковороді розігрійте 2 ст. л. олії, викладіть булочки та смажте 1-2 хвилини. Потім додайте трохи води, накрийте кришкою й готуйте ще 10-15 хвилин.

Подавайте булочки бао гарячими чи теплими з соусом, який доповнить їх особливий смак.

Джерело: klopotenko.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь