Булочка бань бао: простий рецепт в домашніх умовах
Однією з яскравих в’єтнамських страв зараз в тренді булочка бао чи булочка бань бао. Рецептом поділився Євген Клопотенко.
Що таке булочка бао
Булочка бао – це в’єтнамська парова булочка з дріжджового тіста з різноманітними начинками, яка ідеально підходить як для перекусу, так і для основної страви.
Їх часто подають із соусом, який додає пікантності та смаку.
Булочки бао зазвичай готують і такими начинками: м’ясо, птиця, овочі, яйця – усе, що вам до смаку. У цьому рецепті за начинку слугуватиме курячий фарш та овочі.
Булочка бао: рецепт
Для тіста рекомендується використовувати пресовані дріжджі, оскільки вони додають особливу м’якість. Розводьте їх у воді температурою 36-37 градусів: це забезпечить активізацію дріжджів, а тісто підніметься якнайкраще.
Інгредієнти:
Для тіста:
- дріжджі пресовані – 15 г
- вода – 1 склянка (200 мл)
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
- борошно пшеничне вищого ґатунку – 400 г
- олія – 2 ст. л. + 2 ст. л. для смаження
Для начинки:
- цибулина – 1 шт.
- морквина – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- курячий фарш – 400 г
- соєвий соус – 2 ст. л.
- петрушка – 70 г
Для соусу:
- томатна паста – 50 г
- мед – 50 мл
- часник – 2 зубки
- імбир тертий – 20 г
- перець чилі – до смаку
Булочка бао: як приготувати
- Розчиніть дріжджі у теплій воді. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
- Додайте до опари просіяне борошно та замісіть тісто.
- Влийте у тісто 2 ст. л. олії та вимішуйте, доки тісто стане гладким. Тісто залиште у теплому місці на 40 хвилин, щоб піднялося.
- Тим часом для начинки дрібно наріжте цибулю та натріть моркву. Смажте овочі на попередньо розігрітій олії близько 5 хвилин.
- Додайте фарш, перемішайте та смажте ще 10 хвилин. Потім додайте соєвий соус та дрібно нарізану петрушку. Перемішайте та зніміть сковороду з вогню.
- Для соусу змішайте у невеликій сковорідці томатну пасту, мед, часник, імбир і подрібнений чилі. Потримайте на вогні близько хвилини.
- Розділіть тісто на 10-12 рівних частин, сформуйте кульки, кожну з яких розпластайте. Покладіть начинку всередину та сформуйте булочки.
- У сковороді розігрійте 2 ст. л. олії, викладіть булочки та смажте 1-2 хвилини. Потім додайте трохи води, накрийте кришкою й готуйте ще 10-15 хвилин.
Подавайте булочки бао гарячими чи теплими з соусом, який доповнить їх особливий смак.
Джерело: klopotenko.com
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.