День грецького йогурту в США: історія, факти та ідеї

Події України

8 листопада у США відзначають Національний день грецького йогурту – день, присвячений шанувальникам цього корисного продукту.

Святкування популяризує грецький йогурт, який усім відомий густою консистенцією та високим вмістом білка.

Отже, усе про історію походження грецького йогурту, користь та цікаві рецепти, що приготувати з грецьким йогуртом – читайте в матеріалі.

Національний день грецького йогурту в США

Національний день грецького йогурту в США став традиційним святом на початку листопада.

Грецький йогурт відомий своєю особливою текстурою завдяки методу приготування, при якому видаляють сироватку, залишаючи продукт густішим та більш насиченим на смак.

Попри назву, коріння йогурту тягнеться не з Греції, а з Туреччини: турецьке слово yoğurt походить від кореня, що означає “згущувати”.

Перший йогурт отримали випадково, коли молоко зберігали у посудинах зі шлунків тварин, де природні ферменти згустили його.

Користь грецького йогурту

  • Грецький йогурт багатий на білок, кальцій, магній та інші важливі поживні речовини, що сприяють підтримці здоров’я кісток та м’язів.
  • Його унікальна текстура та поживний склад роблять цей йогурт ідеальним вибором для активних людей і тих, хто стежить за своїм харчуванням.
  • Також деякі види грецького йогурту містять пробіотики – корисні бактерії, що сприяють здоровому середовищу в кишечнику. Які підтримують травлення та зменшують запалення кишківника.

Регулярне вживання натурального йогурту позитивно впливає на метаболізм та підтримку м’язової маси.

Що приготувати з йогуртом: ідеї

День грецького йогурту в США: історія, факти та рецепт

Грецький йогурт є універсальним продуктом, який можна використовувати в багатьох стравах:

  • Йогурт з фруктами та горіхами. Додайте улюблені фрукти, горіхи та мед до йогурту для швидкого та смачного сніданку.
  • Смузі з йогуртом. Збийте у блендері грецький йогурт з ягодами, бананом та шпинатом для корисного смузі.
  • Соус на основі йогурту. Використовуйте його як базу для соусів. Додайте дрібно нарізаний огірок (свіжий чи маринований), декілька зубків часнику та зелень для приготування традиційного соусу цацики.
  • Маринад для м’яса. Йогурт підходить для маринування для птиці. Кислотність йогурту пом’якшує м’ясо, надаючи йому ніжності.
  • Десертний йогуртовий крем. Змішайте йогурт з какао, додайте трохи меду для здорового шоколадного крему.
  • Переходь за посиланням, щоб навчитися готувати апетитні млинці на основі йогурту.

Також грецький йогурт можна використовувати як основу для перших страв та випічки.

Джерело: dilovamova.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь