1 кг борошна, 0,5 л молока, 1 ст цукру, дріжджі та олія, для пишного здобного тіста

Політика

Продукти:

  • Борошно 1 кг.
  • Молоко 0,5л.
  • Цукор 250 г.
  • Дріжджі 50 гр.
  • Олія/Маргарин 100 гр
  • Сіль – щіпка

Як приготувати тісто?

Беремо 0,5 л. молока

Розтоплюємо 100 гр. олії або маргарину.


Додаємо олію в молоко. Кладемо 50 гр. дріжджів. Додаємо 250 гр. цукру та щіпку солі.

Перемішуємо ложкою до повного розчинення.

Беремо 1 кг. муки|борошна| і просіюємо його в нашу суміш маленькими порціями. Добре розмішуємо кожну порцію ложкою.

Після того, як ми розмішали 1 кг борошна, у нас вийшло таке тісто.

Змащуємо каструлю олією і кладемо туди тісто. Накриваємо плівкою та забуваємо приблизно на 40 – 60 хвилин.

Як тільки тісто сильно піднялося, дістаємо та обходимо його.

Знову кладемо тісто в каструлю та накриваємо плівкою.

Чекаємо на підняття тіста 2-й раз, викладаємо його на стіл і посипаємо борошном і місимо на столі приблизно 5-10 хвилин.

Прямо на столі накриваємо плівкою і даємо хвилин 15-20 «відпочити».

Тісто готове, можна приступати до випікання.Друзі, якщо ви бачите повідомлення, то ставте сподобавшись, для мене це важливо Дякуємо всім за розуміння та підтримку.

Джерело