Як запекти картоплю щоб вона по-справжньому танула у роті
У духовці запікати картоплю воліють багато господинь. Нарізала, приправила – і в піч. Поки страва готується, спокійно займаєшся салатом. Але як зробити страву не тільки зручною, але і смачною? Ми знаємо, як приготувати запечену картоплю, яка тане в роті, і будемо раді поділитися з вами секретом.
3а матеріалами Вподобайка
Складові
- Картопля – 1 кг
- Вершкове масло – 4 ст. л.
- Розмарин – 1-2 ч. л.
- Морська сіль – 1 ч. л.
- Курячий бульйон – 250 мл
- Часник – 3 зуб.
- Чорний перець (мелений) – дрібка.
Приготування картоплі
Для цієї страви краще всього підійде картопля для пюре. Після приготування всередині вона повинна бути м’якою, навіть пухкою. Очистіть овочі та наріжте їх кружечками близько 2 см завтовшки.
В окремій ємності змішайте розтоплене вершкове масло з висушеним розмарином або чебрецем, морською сіллю і дрібкою перцю. Полийте сумішшю картоплю, перемішайте руками.
Кружечки картоплі в маслі викладіть на невеликій відстані один від одного в форму для запікання. Готуйте їх в розігрітій до 250 ° С духовці 15 хвилин
Потім переверніть картоплю на іншу сторону, готуйте ще 15 хвилин. Коли рум’яна кірочка вже утворилася, влийте в форму бульйон і додайте слайси часнику.
Запікайте картоплю ще хвилин 15, поки бульйон повністю не вбереться в картоплю. Саме на цьому етапі страва стає ніжною, буквально тане в роті.