Як приготувати кровʼянку: найвдаліший рецепт покроково

Події України

Без кров’янки неможливо уявити українську кухню, адже ця ковбаса – одна з найпопулярніших страв, яка чудово смакує у будні та на свята. Рецепт кров’янки з гречкою та салом – у матеріалі Факти ICTV.

Кровʼянка: рецепт

Існує багато рецептів кров’янки, вони можуть різнитися залежно від регіону, традицій та індивідуальних вподобань, але одне залишається незмінним – неповторний смак і аромат.

Інгредієнти:

  • 1 л крові свинини
  • 500 г гречки
  • 400 г свинячого сала
  • 5 цибулин
  • 2 ст. л. смальцю
  • 3 яйця
  • 1 ст. л. коріандру в зернах
  • 1 ч. л. гострого перцю чилі в пластівцях
  • 5 м натуральних оболонок для ковбаси
  • сіль та перець – до смаку

Приготування:

Як приготувати кровʼянку? По-перше, підготуйте продукти. Кров має бути свіжою, а натуральні оболонки для ковбаси добре промитими, їх потрібно замочити у воді на кілька годин, а потім знову промити.

  1. Відваріть гречку 10 хв до напівготовності. Відцідіть зайву воду і охолодіть.
  2. Наріжте сало дрібними кубиками.
  3. Посічіть 5 цибулин і підсмажте їх на 2 ст. л. смальцю до золотистого кольору.
  4. У великій каструлі збийте 1 л крові свинини, додайте напівготову гречку, нарізане сало, смажену цибулю, 1 ст. л. коріандру, 1 ч. л. гострого перцю чилі, сіль та чорний мелений перець. Ретельно перемішайте масу.
  5. Збийте яйця вінчиком, додайте їх до суміші та знову перемішайте.
  6. Накрутіть на м’ясорубку спеціальну насадку для ковбаси, натягніть оболонку та начиніть її фаршем.
  7. Перев’яжіть кожну ковбасу нитками, розділяючи на порційні шматочки. Потім обдайте окропом, проколіть у різних місцях, щоб кров’янку не розірвало під час запікання.
  8. Розігрійте духовку до 180 °C, викладіть ковбасу на деко і запікайте приблизно протягом однієї години.
  9. Дайте їй охолонути та подавайте до столу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Євген Клопотенко

Залишити відповідь