Грузинська чурчхела: смачний рецепт
Багато хто любить ласувати та купує чурчхелу, бо думає, що приготувати її в домашніх умовах складно. Насправді рецепт чурчхели нескладний та цікавий.
Домашня чурчхела не тільки смачна, а й корисна. Вона багата на поживні речовини. Зокрема, на вітаміни, мінерали та антиоксиданти.
Натуральний сік та горіхи забезпечують високу енергетичну цінність, що робить чурчхелу ідеальним перекусом для поповнення енергії протягом дня.
Якісна чурчхела має насичений, натуральний смак без штучних домішок та цукру. Не завжди таку можна купити. Тому запасаємося необхідними продуктами та готуємо вдома корисну чурчхелу за грузинським рецептом.
Чурчхела: рецепт в домашніх умовах
Для приготування цього смаколика нам знадобиться якісний гранатовий сік. Покупний гранатовий нектар не підійде.
Інгредієнти:
- гранатовий сік – 1 л
- волоські горіхи – 350 г
- борошно пшеничне – 50 г
- крохмаль (бажано кукурудзяний) – 70 г
- гвоздика – 2 шт.
- кардамон – дрібка
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Додатково:
- нитки білі міцні
Рецепт приготування чурчхели покроково:
- Волоські горіхи смажимо на сухій сковороді та повністю охолоджуємо.
- Нанизуємо горіхи на нитки. Рекомендована довжина ниток 16-20 см.
- У каструлю вливаємо гранатовий сік. Доводимо його до кипіння і варимо, знімаючи за необхідністю пінку, близько 45 хвилин.
- Додаємо у каструлю з соком ванільний цукор, гвоздику та кардамон. Продовжуємо готувати ще близько 10-15 хвилин.
- Потім отриманий духмяний сік проціджуємо через марлю у чисту каструлю.
- Вливаємо 1 склянку соку у мисочку і залишаємо охолоджуватися до кімнатної температури.
- Просіюємо чи перемішуємо борошно з крохмалем і поступово вводимо до соку у мисочці.
- Каструлю з соком ставимо на вогонь і розігріваємо 5 хвилин. Потім тонкою цівкою вливаємо сік з борошняно-крохмальною сумішшю. Постійно перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Варимо після закипання на маленькому вогні до консистенції густого киселю.
- По черзі нанизані на нитки горіхи опускаємо в “кисіль” та відразу підвішуємо їх у зручному місці.
- Коли сік на нитках застигне, знову опускаємо в “кисіль” і підвішуємо до застигання. Це необхідно зробити, для отримання смачної та красивої грузинської чурчхели ще 2-3 рази.
- Потім чурчхелу залишаємо до готовності (повного просушування) в сухому приміщенні з кімнатною температурою. Важливо вибрати таке приміщення, у якому не буде зайвих запахів. Зазвичай час сушіння займає близько 2-4 днів.
Джерело: Смачно
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.