Як приготувати класичний омлет – покроковий рецепт

Події України

Омлет – це класична страва французької кухні. У багатьох країнах Європи під час прийому на роботу кухаря просять приготувати саме омлет.

Рецепт класичного омлету має два важливих правила, решта – лише ваша фантазія.

Як приготувати класичний омлет

Інгредієнти: 

  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – до смаку
  • Рослинна олія – до смаку
  • Сіль – до смаку
  • Зелень – 2 гілочки.

Покроковий рецепт: 

  1. Яйця розбиваємо у глибоку миску та змішуємо їх віничком чи виделкою.
  2. Пательню нагріваємо на невеликому вогні. Вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.
  3. На гарячу пательню кладемо шматочок вершкового масла та наливаємо трішки соняшникової олії.
  4. Щойно вершкове масло та соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця.
  5. Смажимо декілька хвилин, посипаємо сіллю та додаємо дрібно порізану зелень. У кінці омлет можна перевернути та підсмажити 30 секунд з іншого боку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До речі, ми також писали про рецепт лаваша з крабовими паличками і як зробити його особливо смачним.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-13 11:59:00

Залишити відповідь