Ніжний та смачний домашній майонез. Більше не купляю в магазині, а готую сама.
Майонез приготований вдома набагато смачніший магазинного та не містить сторонніх домішок. Такий соус додасть особливого смаку будь-якій страві
Складові:
- Рослинна олія 150 мл.;
- Куряче яйце 1 шт.;
- Морська сіль 0,25 ч. л.;
- Цукор пісок 1 ч. л.;
- Готова гірчиця 1 ч. л.;
- Сік лимону чи харчовий 9% оцет 1 ч. л.;
- Перець чорний мелений.
Спосіб приготування:
- В чашу блендера покладіть яйце, сіль, перець, цукор, гірчицю, оцет та збийте в густу масу на протязі 3 хвилин.
- Тонкою цівкою вливайте рослинну олію, не перестаючи збивати, поки не утвориться майонез потрібної консистенції.
- Домашній майонез зберігайте не більше 4 днів у холодильнику.
Смачного!