Салат із простих продуктів на свято та на кожен день
З простих, недорогих продуктів – а який смачний салат можна і гостям подати, не соромно буде. Мені дуже подобається, як поєднуються продукти у цьому салаті. Приготування – абсолютно нескладне, тому роблю цей салат не лише для гостей, а й на кожен день.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Відварюємо моркву, яйця та печінку до готовності.
- Ріжемо цибулю невеликими кубиками. Обсмажуємо її на олії до готовності. Солимо трохи.
- Розділяємо яйця на білки та жовтки. Жовтки підуть для останнього шару, а білки натираємо на великій тертці.
- Огірочки мариновані ріжемо кубиками невеликого розміру. Якщо огірки не великі, то візьміть чотири штуки, великих достатньо двох.
- Моркву натираємо на великій тертці.
- Печінку ріжемо дуже дрібною соломкою або кубиками (можна і на великій тертці подрібнити).
- Приступаємо до збирання салату:
Перший шар – куряча печінка та майонезна сіточка.
Далі – шар смаженої цибулі.
Далі – шар огірків.
Далі – білковий шар та майонезна сіточка.
Далі – морквяний шар і майонезна сіточка.
Останній шар – терті жовтки.
Прикрашаємо салат за смаком, даємо йому постояти хвилин 20-30, а потім подаємо до столу.
Ось що нам знадобиться:
Куряча печінка – 350 г
Огірки мариновані – 2-4 шт (залежно від розміру)
Яйце велике – 4 шт
Морква – 4 шт
Цибуля – 4 шт (або 2 великі)
Майонез – 100 г
Сіль – за смаком
Олія рафінована – 2-3 ст. ложки (для смаження цибулі)
Зелень – за смаком (для прикраси салату)
Джерело