Тіcто для пельменів, яке не pветься: весь секpет в одному інгpедієнті
Воно легко розкочується у тонкий шар.
Пельмені – це улюблена страва багатьох чоловіків, які готові їх їсти чи не щодня.
Головними умовами вдалої страви є соковитий фарш і тонке та міцне тісто.
Яке надійно утримує начинку.
Якщо фарш приготувати легше, то тісто вдається не всім. Пропонуємо вам рецепт тіста, яке вийде неймовірно смачним та еластичним.
Воно легко розкочується у тонкий шар і не розвалюється у процесі приготування.
У тісті є один секретний інгредієнт – молоко. Саме тому воно виходить таким тонким, але при цьому не рветься.
Інгредієнти:
Вода – 125 мл
Молоко – 125 мл
Сіль – 1 ст.л.
Яйця – 1 шт.
Олія – 2 ст.л.
Борошно – 500 г
Спершу потрібно дістати молоко з холодильника. Рідкі інгредієнти для тіста мають бути трішки теплішими за кімнатну температуру. У воді потрібно розчинити сіль, а потім влити туди молоко.
Наступним кроком потрібно збити суміш вінчиком, а потім влити туди ж олію.
Вбийте у рідину яйця та продовжуйте збивати масу вінчиком до утворення пишності.
Порційно додавайте просіяне борошно, паралельно перемішуючи тісто ложкою. Після цього потрібно викласти тісто на робочу поверхню та вимішувати протягом 15 хвилин. Накрийте тісто плівкою та залиште його настоюватись.
Тим часом приготуйте фарш, поки тісто набуває потрібної консистенції.
Воно вийде еластичним, буде легко розкочуватись і не буде рватись під час варіння.
Смачного!